Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

'Kunstkoppen' laten zich weer zien

Publicatiedatum: 19-10-2021

 

Na vijf jaar opslag en restauratie is het kunstwerk Zoveel hoofden, zoveel zinnen weer voor het publiek te zien. Ditmaal in het Kreekpark, het nieuw aanlegde woonbuurtje in Nieuw Den Helder.

De 'kunstkoppen', zoals ze in de volksmond werden genoemd, stonden sinds 2000 tegenover de ingang van schouwburg De Kampanje aan het Bernhardplein. Ze waren niet onomstreden, maar alles went en toen het kunstwerk in 2016 weg moest omdat de schouwburg naar Willemsoord verhuisde en op de oude plek het Stadspark werd aangelegd, werd er vanuit de bevolking zelfs actie gevoerd voor behoud.

In overleg met Woningstichting en Vrijwaard besloot de gemeente Zoveel hoofden, zoveel zinnen over te dragen voor plaatsing in Nieuw Den Helder. In het Kreekpark maken de 'kunstkoppen' deel uit van de afronding van het woongebiedje. Zo volgt nog de plaatsing van een fiets- en wandelbrug over de kreek en de aanleg van een duiker onder de Marsdiepstraat, opdat de kreek vers water krijgt vanuit het Duinpark en de rest van de wijk.

Kunstenaar Jerome Symons keek maandagmiddag tevreden toe hoe aannemer Ronald Meijer en zijn mensen de beelden behoedzaam met grondplaat en al op hun plek zetten. Het kunstwerk was ingepakt, maar kwam, nadat de beelden - die voorzien zijn van een speciale laag om graffiti gemakkelijk te verwijderen - waren ontdaan van hun plastic jasje, in volle glorie voor de dag.

 

Deel deze pagina